Loading...
TUV Rheinland Middle East llc2019-01-16T21:24:48+00:00

Project Description

  • Location: Abu Dhabi

  • Area: 7,980sq.ft.

  • Year: 2014

  • Discover | Design | Deliver: TUV Rheinland, Abu Dhabi is one of the leading global industry experts in Quality Certification. We were determined to design and deliver offices that would live up to their high quality standards, their reputation for benchmarking, and make them feel proud.

    When they chose us as their interior partners, we were not only conscious of this challenge, but also the unique architecture of the building – it was shaped like a spanner! We brainstormed internally to transform the space into a long sequential set of closed and open spaces, held together by a single corridor. The twists and turns of the corridor were celebrated with custom-designed planter boxes and furniture, as well as layouts that complement the shape of the corridor. The floor-level variation between the pantry and the corridor was highlighted with a broad frame and a ramp that ensured people safety and ease of movement, and in the bargain made for a great design feature.